El responsable de Finances del Vaticà, imputat per presumptes abusos sexuals a Austràlia

El responsable de Finances del Vaticà, el cardenal George Pell, ha estat imputat en el seu país d'origen, Austràlia, per presumptes abusos sexuals contra menors i el papa Francesc li ha concedit una excedència perquè pugui viatjar a Austràlia i enfrontar-se al procés judicial. Segons ha indicat el Vaticà en un comunicat, el pontífex ha estat informat pel propi cardenal australià de la seva imputació i aquest ha decidit atorgar-li aquest període d'excedència.

"El cardenal Pell, en ple respecte a les lleis civils i reconeixent la importància de participar personalment en el procés, de manera que pugui desenvolupar-se en forma justa i afavorir així la recerca de la veritat, ha decidit retornar al seu país per afrontar les causes de les quals se li acusa", ha informat el Vaticà. A més, especifica que "la Santa Seu ha rebut amb desgrat la notícia de l'enviament a judici a Austràlia del cardenal George Pell per imputacions referides a fets ocorreguts fa diverses dècades".

 

 

"El Sant Pare, que ha pogut apreciar l'honestedat del cardenal Pell durant els tres anys de treball en la Cúria Romana, li està agraït per la seva col·laboració i, en particular, per la seva enèrgica obstinació a favor de les reformes en el sector econòmic i administratiu i per la seva activa participació en el Consell de Cardenals", subratlla.

 

Comentaris