El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El policia espanyol jutjat per ciberassetjament sexual a menors diu que li van mentir sobre l’edat
  • CA

 

El policia espanyol jutjat a l’Audiència de Barcelona per haver presumptament ciberassetjat sexualment quatre noies menors de 16 anys fent-se passar per promotor musical l’estiu del 2016, ha assegurat aquest dilluns que les noies no li van dir la seva edat real, sinó que li van mentir, i per això pensava que eren majors d’edat. De fet, una d’elles li hauria dit que tenia carnet de conduir cotxe. A més, ha negat rotundament haver-los ofert droga o regal per tenir sexe amb ell, i tampoc els va demanar que li enviessin fotos despullades. Tot i això, en algunes converses interceptades ho va fer, però ha al·legat que era en “to de broma”. El judici ha quedat vist per a sentència després que la fiscal hagi apujat la petició de pena de 24 a 25 anys de presó.

 

Segons la fiscalia, l’home, de 34 anys i que està en presó preventiva des de fa gairebé dos anys, hauria contactat amb les menors dient que era promotor de grups musicals i els oferia participar en videoclips. Per fer-ho, els demanava que li enviessin fotos, algunes de les quals mig despullades, i després s’oferia per quedar amb elles i mantenir-hi relacions sexuals, a canvi de regalar-los roba, mòbils, vacances o entrades a concerts, a més de droga. Dimecres passat van declarar a l’Audiència de Barcelona dues de les menors, que van concretar alguns dels comentaris que l’home els feia. Aquest dilluns ho ha fet la tercera víctima, mentre la quarta no ho ha fet per recomanació mèdica.

 

La tercera víctima ha explicat aquest dilluns, també darrere una mampara, que ella li va dir a l’acusat que tenia 16 anys. L’home li va demanar una foto, ella li va enviar una amb banyador i l’acusat li hauria demanat una altra imatge “amb menys roba”. També ha explicat que implícitament li va proposar mantenir sexe, però ella mai va voler quedar amb ell. De fet, ha concretat que l’home en ocasions la trucava “cada cinc minuts” i va intentar anar anar-la a buscar al seu municipi en cotxe.

  

  

Però l’home ha negat la major part de les acusacions. Per començar ha dit que van ser les noies les que van contactar amb ell a través d’Instagram perquè volien conèixer el grup musical del qual eren fans i amb el qual ell tenia relació. També ha explicat que cap de les noies li van dir que eren menors, sinó que li van mentir o van ser “ambigües”. De fet, una d’elles li va dir que ja tenia carnet de cotxe i li volia comprar el seu turisme, cosa que li va fer suposar que ja tenia més de 18 anys. Una altra de les noies li va dir que tenia 16 anys, però en aquell moment la noia anava “fumada” i ell s’ho va prendre en broma. Sobre suposats regals de diners, vacances, motos o roba, o fins i tot droga o sexe, ha dit que mai ho va proposar seriosament, sinó en un “context de broma”, que les converses transcrites no haurien recollit. També ha negat que els demanés fotografies. L’acusat ha dit que aquestes converses estaven “esbiaixades” pels investigadors perquè obviaven certes frases importants per ell. A més, ha dit que algunes de les afirmacions no les recordava. En tot cas, ha negat rotundament haver mantingut relacions sexuals amb cap d’elles, ja que no l’atrauen les menors, ha assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa