El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos mossos s’enfronten a cinc anys de presó per l’agressió a un antifeixista
  • CA

Dos agents dels Mossos d’Esquadra s’enfrontaran en un judici previst dilluns a l’Audiència de Barcelona a cinc anys de presó per suposadament haver agredit un jove durant una manifestació antifeixista el 12 d’octubre del 2012, a la plaça Universitat de Barcelona.

De cara a la vista programada per al dilluns i dimarts, la Fiscalia sosté en el seu escrit d’acusació que els agents Miguel Ángel R. i Cristian J. van tirar la víctima a terra i el van colpejar amb les seves defenses reiteradament a les cames i al cap, i com a resultat el van deixar sense visió d’un ull, tot i que després de diverses intervencions l’ha recuperat.

Els fets van passar cap a les 12 hores en una manifestació antifeixista contrària a la tradicional concentració pel Dia de la Hispanitat que se celebrava a la pròxima plaça Catalunya.

 

Un ciutadà francès va passar per la plaça Universitat abillat amb una bandera espanyola, i en comptes d’anar per una vorera lateral es va encaminar directament cap a on eren els antifeixistes, fet que va produir l’enuig d’aquests, que van intentar treure-li la bandera, segons la Fiscalia.

 

Petició d’indemnització

 

Entre aquests antifeixistes hi havia la víctima, de 22 anys llavors, a la qual un agent va empènyer i entre els dos mossos van començar a colpejar-lo amb les defenses amb l’ànim de menyscabar la seva integritat física, segons coincideixen la Fiscalia i l’acusació en els seus escrits: tots dos demanen cinc anys de presó per a cada un dels policies per un delicte de lesions amb l’agreujant d’abús de superioritat.

 

La Fiscalia demana també que els dos mossos i la Generalitat, com a responsable civil subsidiari, indemnitzin el jove amb 10.063 euros, mentre que l’acusació particular eleva la quantitat demandada a 16.895 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa