El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos funcionaris més i un treballador extern declaren davant la Guàrdia Civil pel referèndum
  • CA

 

Dos funcionaris i un treballador extern han declarat aquest dijous davant la Guàrdia Civil dins de la ronda d’interrogatoris que l’Institut Armat practica aquests dies dins de la investigació dels preparatius d’un eventual referèndum sobre la independència de Catalunya.

 

Segons han informat a Europa Press fonts coneixedores, han hagut de comparèixer aquest dijous dos funcionaris de la Conselleria de Presidència de la Generalitat i el treballador d’una empresa, que han declarat, concretament, en relació a la pàgina web del Pacte pel Referèndum.

Les citacions van començar fa dues setmanes i hi haurà més els propers dies: aquest dimecres la Guàrdia Civil va interrogar per la mateixa web el responsable de Xarxes de la Generalitat, dos funcionaris i tres treballadors d’empreses externes, a més d’un empleat públic per la campanya per incentivar la inscripció en el registre de catalans a l’estranger.

 

Totes aquestes declaracions de testimonis s’emmarquen en una investigació, encara sota secret d’actuacions, que la Guàrdia Civil duu a terme dins de la causa que instrueix el Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona pels preparatius del referèndum.

 

Aquesta investigació inclou també la causa oberta contra l’exjutge i exsenador d’ERC Santi Vidal per les declaracions les que va assegurar que la Generalitat tenia de forma irregular les dades fiscals dels catalans.

 

Al marge d’aquesta peça, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) manté una investigació oberta a la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, i el ja ex-secretari general del departament Francesc Esteve per la licitació de compra d’urnes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa