Dos detinguts per estafar inversors prometent grans beneficis amb divises

Van estafar un milió d'euros en fer creure a les víctimes que tenien un algorisme infalible

 

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes a Sant Cugat del Vallès per presumptament captar diversos inversors amb la promesa que obtindrien grans beneficis convencent-los que hi havia un algorisme infalible, desenvolupat per ells mateixos, amb el qual els feien creure que hi havia un risc mínim. Els arrestats són dos homes originaris d'Argentina i Alemanya amb nacionalitat espanyola --de 52 i 59 anys, respectivament-- als quals se'ls acusa dels presumptes delictes d'apropiació indeguda, estafa i administració deslleial, ha informat aquest dilluns la Guàrdia Civil en un comunicat.

Les investigacions es van iniciar al desembre, arran d'una querella presentada contra els administradors de dues societats inversores, una d'elles 'off-shore' constituïda i domiciliada a Belize i una altra espanyola. A partir d'aquestes indagacions, els agents van poder determinar que els responsables d'aquestes empreses havien captat a diversos inversors mitjançant la promesa de suculents beneficis --al voltant del 45% o 50% anual i un risc mínim-- convencent-los que l'algorisme 'Robot' garantien el 70% del capital invertit.

Després del procés de captació de les víctimes, aquestes havien d'obrir un compte en una entitat de crèdit de Suïssa i transferir un capital mínim de 10.000 dòlars per començar a operar, autoritzant als detinguts fer ús d'aquests comptes per dur a terme operacions d'inversió al seu nom. Transcorreguts diversos mesos, els estafats van ser conscients que no només no havien obtingut benefici algun de les seves inversions sinó que veien com els seus comptes minvaven fins a no tenir saldo, o fins i tot quedar en números vermells.

 

 

La infal·libilitat de l'algorisme no era tal, ni tampoc la suposada rendibilitat ni la garantia de capital assegurat, tal com havien promès i, quan els inversors intentaven saber el per què del desastre, els detinguts els donaven excuses com que s'havia de l'atac d'uns 'hackers' a l'entitat bancària suïssa o a la crisi de Grècia, entre unes altres. La Guàrdia Civil quantifica en prop d'un milió d'euros els diners perduts per les víctimes, havent quedat alguna d'elles en una situació econòmica molt precària després d'invertir tots els seus estalvis en aquest negoci fraudulent.

 

Comentaris