El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detinguts a Barcelona quatre membres d’un grup dedicat al tràfic internacional d’èxtasi
  • CA

 

La policia espanyola i la Guàrdia Civil han desarticulat una organització criminal instal·lada a Barcelona dedicada la tràfic internacional d’èxtasi, a qui ha intervingut 72.125 pastilles i més de set quilos d’MDMA en forma de vidre. En total, s’han detingut set persones, de les quals quatre a Barcelona, una a Colòmbia i dues a Costa Rica, d’edats compreses entre els 30 i 40 anys, acusades dels delictes de tràfics d’estupefaents, falsificació de documents i pertinença a organització criminal. Els detinguts utilitzaven el servei de missatgeria, amb identitats falses, per fer els enviaments de drogues a diversos països del món, on declaraven transportar roba, calçat i joguines, on amagaven les substàncies estupefaents.

La investigació es va iniciar a principis d’any quan les autoritats espanyoles van tenir constància de la intervenció a Costa Rica d’un enviament portal amb 2.000 pastilles d’èxtasi i que tenien Barcelona com a origen. El desenvolupament de la investigació va permetre identificar i localitzar un individu nord-americà i a la seva companya, una dona colombiana, que eren els responsables de l’organització a l’Estat.

 

L’home es presentava als serveis de missatgeria amb paquets de mida mitjana i amb una identitat falsa feia els enviaments des de la capital catalana per via aèria. Un cop al destí, eren recollits per altres membres de l’organització que s’ocupaven de la seva distribució i venda en les zones d’oci. Cada una de les pastilles es venien per 10 euros.

Posteriorment, els agents van comprovar que els membres del grup viatjaven amb freqüència a França, Bèlgica i Holanda, país d’on s’abastien de la droga. Al mateix temps, es va identificar l’encarregat de transportar les pastilles d’Holanda a l’Estat, un individu holandès amb nombrosos antecedents policials al seu país, mentre que el ciutadà nord-americà i la seva companya, residents a Barcelona, també viatjaven a França i Bèlgica amb freqüència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa