El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detinguts 27 especialistes que robaven rellotges de luxe a turistes a Barcelona
  • CA

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut 27 lladres especialistes en robatoris de rellotges de luxe que principalment actuaven contra turistes a zones freqüentades per persones d’alt poder adquisitiu a Barcelona, i que junts acumulen més de 250 antecedents policials.

 

Segons ha informat aquest dilluns la policia catalana en un comunicat, el valor total dels rellotges sostrets per aquests delinqüents ascendeix a 312.000 euros –podien costar des de 500 a 120.000 euros–, i es revenien al mercat negre a països de l’Orient Mitjà i el nord del Magrib.

Els lladres localitzaven les seves víctimes a les portes de restaurants prestigiosos, hotels de categories superiors, joieries de luxe i discoteques, i feien seguiments a la recerca de l’oportunitat per abordar-los. Un cop seleccionat l’objectiu, s’acostaven a la víctima amb qualsevol pretext i li treien el rellotge amb molta habilitat, amb maniobres de distracció, sense que se n’adonés.

 

En cas de ser descoberts, aquests delinqüents no dubtaven a fer servir la violència per aconseguir el botí, per la qual cosa se’ls atribueixen delictes de furt i de robatori violent. Els detinguts, als qui se’ls atribueixen en total 20 robatoris, són de nacionalitat francesa i belga, viuen a ciutats com París i Londres, i, després de passar a disposició judicial, 14 han ingressat a presó provisional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa