Detingut un menor per cremar contenidors a Reus

Uns joves identifiquen el presumpte autor davant la Guàrdia Urbana

 

La Guàrdia Urbana de Reus ha detingut aquest diumenge, 25 de juny, un menor de 15 anys com a presumpte autor de cremar diversos contenidors a la zona del barri Fortuny durant la última setmana. La detenció es va produir després que la Guàrdia Urbana hagués d'intervenir en dos incendis en menys de dues hores, i gràcies a la col·laboració ciutadana d'uns joves que el van identificar com el presumpte autor de la crema dels contenidors. El primer incendi del diumenge 25 de juny va tenir lloc poc després de dos quarts d'onze de la nit al carrer de la Vicaria, prop d'una residència d'avis, el qual va ser controlat per una patrulla de Guàrdia Urbana i va ser extingit per Bombers.

 

El segon es va produir al carrer dels Velers, a tocar del Col·legi Sant Bernat Calbó on es van cremar dos contenidors més que van quedar calcinats. Uns joves van informar als agents que sabien qui havia produït la crema d'aquells contenidors i altres incendis en dies anteriors, i els van acompanyar al lloc on es trobava el presumpte autor. Una vegada identificat el menor, de 15 anys, els agents van revisar la motxilla que portava, on se li van trobar diversos petards i tres encenedors, moment en el qual el menor va reconèixer als agents que havia estat ell qui havia calat foc als contenidors i que ell mateix havia trucat al 112 i s'havia quedat al lloc veient la intervenció.

Segons la manifestació d'alguns dels testimonis, el mateix menor havia calat foc a un altre contenidor que hi ha al costat de l'escola Josep Tapiró (carrer d'Astorga), on la Guàrdia Urbana hi va actuar el 22 de juny a dos quarts de sis de la tarda, i el dia 24 a un quart d'onze de la nit, en les quals van resultar cremats dos contenidors el dia 22 i dos més el dia 24.Una vegada detingut, el menor va ser trasllat a la comissaria de Guàrdia Urbana, on es van instruir les diligències, i posteriorment va ser lliurat als seus pares desprès d'haver estat citat per

 

Comentaris