Detingut un estafador que captava les seves víctimes en webs de contactes masculins

Se citava amb ells en persona i després de guanyar-se la seva confiança els robava la documentació personal i targetes bancàries per cometre les estafes usurpant les seves identitats

 

 

La policia espanyola ha detingut a Barcelona un estafador que captava les seves víctimes a través de webs de contactes masculins. Després de concertar una cita en persona i iniciar una relació afectiva, els robava la documentació personal i les targetes bancàries amb la finalitat de cometre les estafes usurpant les seves identitats. Així mateix, el detingut, de 27 anys i resident a la capital catalana, li consten en vigor cinc requisitòries judicials i quatre policials de diferents jutjats i comissaries de diversos punts de l'Estat. De moment, s'han recollit 14 denúncies en tot el territori estatal. L'operació policial es va iniciar quan una de les víctimes va denunciar a Astúries que una persona desconeguda havia realitzat dos reintegraments del seu compte bancari usurpant la seva identitat a Santa Coloma de Gramenet i transferit les quantitats a un altre compte, també oberta fraudulentament amb el seu nom.

  

  

Relacionant denúncies amb 'modus operandi' similars, els investigadors van aconseguir identificar un home de 27 anys, resident a la ciutat de Barcelona i reconegut pel denunciant com la persona amb la qual va tenir una relació personal temporal, havent contactat a través d'una pàgina de contactes en Internet. Així mateix, li imputava la sostracció de la seva documentació personal, amb la qual hauria dut a terme les gestions bancàries usurpant-li la identitat, i del seu vehicle. Els pertinents registres al seu domicili i en el vehicle robat, van permetre als agents obtenir un gran volum de documentació personal i bancària relacionada amb altres persones que també haurien estat víctimes de delictes similars per part de l'estafador. Així, es va aconseguir conèixer les denúncies d'altres 13 homes, de moment, en diversos punts de la geografia estatal -Barcelona, Madrid, València, Ciudad Real, entre altres- des de feia quatre mesos, desconeixent-se amb exactitud la quantitat econòmica amb la qual es pot haver lucrat.

 

  

 

 

Així mateix, al detingut li consten nombrosos antecedents per delictes similars i un total de nou requisitòries judicials i policials en vigor expedides per diferents jutjats i comissaries, alguna d'elles com a conseqüència del trencament de condemna que suposa el no tornar al centre penitenciari on complia condemna després de gaudir d'un permís. El detingut, a qui se li imputen delictes d'estafa, furt, falsedat documental, usurpació d'estat civil i trencament de condemna, va ser posat a la disposició de l'autoritat judicial corresponent, que va decretar el seu ingrés a la presó. 

 

Comentaris