Detingut a Reus acusat de ser un "cibersoldat" del DAESH

Buscava crítics amb l'islam

La policia espanyola ha detingut a Reus, un home de 38 anys d’edat i de nacionalitat marroquina, per la seva pressumpta participació en delictes d’adoctrinament i enaltiment terrorista. Una operació practicada amb l’ajuda de l’Europol i que ha deixat el detingut en presó preventiva per ordre del Jutjat Central d’Instrucció 6 de l’Audiència Nacional. Segons les perquisions policials, el sospitós hauria “assumit l’estratègia virtual del DAESH” no només per autoadoctrinar-se sinó per adoctrinar tercers per tal d’executar actes d’enaltiment i apologia del gihadisme.

 

Segons ha explicat la policia, el detingut era un fervent seguidor de diversos sheiks radicals, que consumia “compulsivament material online de caire gihadista i de suport al DAESH. En l’atestat es fa constar que advocava per la “no integració a la societat occindental a la que consideren un enemic infidel”. També se l’imputa haver investigat persones que s’havien posicionat contra l’islam, un fet que va fer disparar les alarmes. Així es va decidir la seva detenció per la por que estigués pensant un possible objectiu per un atemptat terrorista.

 

 

De fet, l’arrestat hauria contactat amb altres detinguts per gihadisme, com un sospitós empresonat a Colombia que tenia la intenció d’atemptar un bar de Bogotà on hi anava el personal de l’ambaixada dels Estats Units. Tenia més de 25.000 seguidors a les xarxes socials.

 

 

 

 

Comentaris