Detingut un lladre violent que hauria agredit sexualment una de les sis víctimes dels seus robatoris

Els mossos el detenen en el marc d’un dispositiu policial específic efectuat a Figueres

Ha calgut un dispositiu policíac específic però al final ha estat enxampat. Els Mossos de la comissaria de Figueres han detingut un buscadíssim lladre violent que fins i tot hauria agredit sexualment una de les seves sis víctimes registrades. Segons ha explicat la policia, el passat 29 de novembre van poder arrestar un home 29 anys, de nacionalitat hondurenya i veí de Figueres com a presumpte autor de sis delictes de robatori amb violència i intimidació i un delicte d’agressió sexual.

 

Atès l’atestat policial, el sospitós haurian perpetrat entre els dies 7 i 26 de novembre sis robatoris amb violència i intimidació a la via pública de Figueres, tres dels quals en un sol dia i un d’ells amb una agressió sexual. L’agressor actuava sempre en franja del vespre i la nit, entre les nou de la nit i la una de la matinada.

 

Segons les víctimes l’autor exercia molta violència i intimidació. El seu modus operandi es basava en sorprendre per darrere amb virulència, els tapava la boca, les agafava per la nuca, pel coll o pel braç obligant-les a ajupir-se, les empentava, les colpejava i les amenaçava. El lladre, que sempre ocultava el seu rostre, va aconseguir sostreure diners, telèfons mòbils, carteres amb documentació i una bossa de mà.

 

En un dels robatoris violents perpetrat el 26 de novembre l’autor va esgrimir una navalla i li va posar a l’alçada de les costelles a la víctima. La va agafar pel darrera, li va tapar la boca, la va amenaçar i li va fer tocaments a les seves parts íntimes.

 

 

La Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria, que es va fer càrrec dels fets, va iniciar, juntament amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana, un dispositiu preventiu específic que va culminar amb la detenció del presumpte autor. El dia de la detenció, i gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van localitzar, mentre caminava pel carrer, el presumpte autor quan aquest pretenia ocultar-se dins un bloc de pisos en sospitar que la policia el seguia. Els agents el van identificar, escorcollar i detenir. El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 1 de desembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.

 

Comentaris