El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detingut l’autor del tiroteig que ha ferit a trets dos policies de Gavà
  • CA
Ambulàncies a les portes del tanatori de Gavà | @lordtorkental

 

Dos agents de la Policia Local de Gavà han resultat ferits en un tiroteig que s’ha produït a les portes del tanatori de la localitat del Baix Llobregat, han confirmat els Mossos d’Esquadra. Segons fonts policials l’atacant duia un kalàixnikov i ha fugit amb el vehicle des del qual ha disparat, un Alfa Romeo de color verd. Un dels ferits presenta una ferida al coll i es troba en estat greu i l’altre ha estat ferit en un genoll.

 

La Policia ha desplegat un ampli dispositiu per detenir el fugitiu, que finalment ha estat localitzat i detingut a la urbanització de Muntanya de Mar, a Canyelles. Abans de la seva detenció, els agents han pogut localitzar el vehicle amb el qual havia fugit després de l’atac. Fonts policials descarten que es tracti d’un atemptat terrorista.

 

Agents dels Mossos d’Esquadra al lloc dels fets | ACN

 

Fonts del Tanatori de Gavà han explicat que els fets han tingut lloc davant de l’edifici, “a la carretera de davant”, però que en cap cas l’atacant ha entrat ni ha atacat les persones que estaven dins en aquell moment. Els fets però han generat “estupefacció” entre els presents.

 

Un ferit greu

 

Com a conseqüència de l’atac, un agent de 62 anys ha resultat ferit crític després de rebre un tret al coll, mentre que el seu company, de 50 anys, ha patit ferides greus en rebre un impacte de bala al genoll. Ambdós han estat traslladats a l’Hospital de Bellvitge i de la Vall d’Hebron, respectivament, pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha traslladat quatre unitats al lloc dels fets.

 

Minuts després de la detenció del sospitós, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha felicitat els Mossos d’Esquadra a través d’una piulada a Twitter “per la seva eficaç resposta en un context de màxima dificultat, perillositat i urgència”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa