Detingudes per furtar 16.700 euros a un home de vuitanta anys a Montmell

Feien transferències d'entre 700 i 3.000 euros al compte bancari d'una d'elles, a la qual l'home li llogava una habitació

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres dues dones de 52 i 26 anys, mare i filla, per presumpta estafa i furt per sostreure 16.700 euros a un senyor de vuitanta anys a Montmell (Tarragona), ha informat el cos policial aquest divendres en un comunicat. Les detingudes presumptament es van guanyar la confiança de la víctima, a la qual al novembre van acompanyar fins a la seva entitat bancària per obtenir el seu número secret i poder operar en caixers automàtics amb la seva llibreta.

 

A mitjan desembre, van començar a fer transferències periòdiques d'entre 700 i 3.000 euros al compte bancari d'una d'elles, a la qual l'home, de 84 anys, llogava una habitació. Ell va començar a sospitar en trobar a faltar diverses quantitats en efectiu que tenia per casa per anar a comprar i el 8 d'abril la seva entitat li va confirmar que només tenia 100 euros al compte després de vuit transferències d'un total de 16.700 euros. L'home, en situació de vulnerabilitat, es va veure obligat a sol·licitar un avançament de la pensió per cobrir les despeses bàsiques.

 

 

Les sospitoses feien constar diferents conceptes en les transferències per intentar ocultar la titularitat del compte beneficiari, però la investigació les va destapar. Van ser detingudes i van quedar en llibertat el dia següent després de declarar a comissaria i a l'espera que els citi el jutge.

 

Comentaris