El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detingudes 26 persones per defraudar més de 300.000 euros a bancs
  • CA

Agents de la Policia Nacional i dels Mossos d’Esquadra han detingut 26 persones que presumptament van defraudar més de 300.000 euros a bancs mitjançant el conegut frau per devolucions. Els arrestats, que en la seva majoria són de nacionalitat italiana, operaven a Catalunya i València. Segons ha informat la Policia en un comunicat, l’organització tenia un àmbit d’actuació internacional i ha quedat acreditada la seva participació a Espanya, França i Itàlia, des de l’any 2015. Els investigadors segueixen analitzant informació recuperada als domicilis dels detinguts i analitzant el frau que la xarxa ha efectuat a financeres i companyies de telefonia amb les identitats utilitzades de manera fraudulenta, per la qual cosa no es descarten més detencions. 

Els arrestats –que comptaven amb documentacions falses– contractaven a entitats bancàries TPV amb els quals feien càrrecs ficticis amb targetes genuïnes o falsificades. Posteriorment, deixaven el compte associat al descobert i retornaven els imports carregats dins el termini per retrocedir les operacions, reintegrant els diners a la targeta compradora i generant així un perjudici per als bancs. La investigació es va iniciar l’agost del 2016 quan va ser detingut a Tarragona un home de nacionalitat italiana i de 39 anys per portar documentació falsa.

Un cop identificats els principals responsables del grup, es va establir un operatiu que va culminar amb l’arrest dels principals responsables de la xarxa a València, Sitges i Barcelona. En una segona fase del dispositiu es va produir la detenció de vuit persones més, i finalment, l’últim membre de la banda va ser localitzat i detingut a Sitges. Els 26 detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 9 de Vilanova i la Geltrú, que va decretar l’ingrés a la presó per a quatre d’ells i llibertat amb càrrecs per a la resta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa