El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detinguda una parella romanesa que forçava compatriotes a mendicar a Barcelona
  • CA

 

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, han detingut una parella de nacionalitat romanesa que captava compatriotes i els obligava a exercir la mendicitat a Barcelona, han informat els cossos policials en sengles comunicats aquest dimecres. En concret, als dos detinguts se’ls imputa delictes de tràfic de persones amb finalitats delictives, lesions, amenaces i robatori amb violència.

 

Els Mossos van iniciar una investigació quan van rebre la denúncia d’una dona de nacionalitat romanesa que afirmava haver-se vist obligada a abandonar el pis d’on vivia perquè era víctima de maltractaments i lesions per part dels compatriotes amb els quals convivia a un pis del districte barceloní de Ciutat Vella. Segons aquesta dona, va venir a viure a Barcelona juntament amb uns familiars a casa d’un conegut que els va oferir guanyar més de 200 euros al mes només exercint la mendicitat pels carrers de la capital catalana.

Ella i la seva cosina van accedir a l’oferta de l’home, que els va pagar el transport en autocar i les va allotjar a casa seva juntament amb més compatriotes, si bé els va treure tota la documentació personal i els va fixar les zones on havien de mendicar. La dona havia de donar els diners que obtenia diàriament a l’home, que la maltractava si no arribava a la quantitat estipulada i fins i tot l’obligava a prostituir-se a manera de compensació, per la qual cosa va decidir anar-se’n i viure al carrer.

 

Els Mossos van identificar la parella, que donaven un tracte semblant a més compatriotes amb els quals vivien, i els van detenir dijous passat a l’Estació del Nord de Barcelona, quan provaven d’anar-se’n a Romania amb autobús. Els dos detinguts van passar a disposició judicial divendres passat i el jutge va decretar presó provisional per a l’home, de 48 anys, i llibertat amb càrrecs per a la seva parella sentimental, de 24.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa