Detinguda una cuidadora per furtar les joies dels interns d’un centre geriàtric

Els Mossos calculen que el valor de les vendes s’enfilaria més de 5.000 euros

Els Mossos adscrits a la Comissaria de Girona van detenir el dia 19 de novembre, en aquesta població, una dona de 24 anys, de nacionalitat hondurenya i veïna de la ciutat, com a presumpte autora de nou delictes de furt. Segons ha explicat la policia, a mitjans del mes de novembre agents del Grup de Proximitat d’aquesta comissaria van tenir coneixement que en una residència de gent gran de la ciutat desaparexien joies de diverses dones grans que hi residien.

 

La policia va descobrir que una cuidadora a dones d’edat avançada en la residència havia fet l’agost venent joien. Concretament, havia realitzat, entre els dies 12 de setembre i 24 d’octubre, set moviments de compravenda de diferents joies en establiments de la ciutat. No en va tenir prou, i entre entre els dies 4 i 5 de novembre va vendre més peces birlades a la residència. La suma de les nou vendes d’aliances, penjolls i cadenes ascendia a un total de 5.121 euros de benefici.

 

 

La treballadora del centre tenia cura de dones d’edat avançada que hi resideixen o en són usuàries, de manera que s’aprofitava de la seva proximitat, confiança i vulnerabilitat alhora de perpetrar els furts. El centre, que ha col·laborat estretament amb la policia, ha facilitat que s’hagin pogut esbrinar la procedència d’algunes joies que ja havien estat venudes en diferents botigues de compravenda d’or de la ciutat de Girona i que ja s’han pogut retornar a les seves víctimes. La detinguda, a qui no li consten antecedents, passarà properament a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

 

 

Comentaris