El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detenen un lladre especialitzat en robatoris amb força en bugaderies
  • CA

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 27 anys especialitzat en robatoris en força en bugaderies d’autoservei. La policia ha resolt deu casos, nou a Barcelona i un a Santa Perpètua de Mogoda, que van passar entre febrer i juliol del 2018. El lladre actuava amb el cap cobert per evitar ser identificat per les càmeres de seguretat. Per accedir als diners, trencava les parets del voltant de les màquines rentadores o bé les desplaçava i agafava la recaptació pel forat que deixaven les màquines en moure-les. L’home es trobava en situació de llibertat provisional des de juliol del 2017. Segons els Mossos, hauria assaltat unes 65 bugaderies en els dos últims anys.

 

Un cop havia accedit a l’establiment, en horari d’obertura i prèvia comprovació que no hi hagués testimonis, trencava violentament les parets del voltant de les màquines rentadores per accedir a la zona de recaptació i endur-se l’efectiu que hi hagués en aquell moment o bé desplaçava les màquines rentadores i accedia a la recaptació pel forat que deixaven les màquines al moure-les. El passat 20 d’agost, els mossos van localitzar i detenir l’investigat al districte d’Horta. L’home es trobava fugit de l’acció de la justícia, ja que havia incomplert l’obligació de presentar-se en un jutjat com a conseqüència d’un procediment judicial instruït per un robatori amb força també a una bugaderia de Barcelona.

 

A banda d’actuar a Barcelona i la seva àrea metropolitana, també cometia els robatoris en altres indrets com per exemple Manresa o Girona. A més, es trobava en llibertat provisional des de de juliol de 2017, després d’haver estat detingut i empresonat preventivament per cometre diferents robatoris en altres bugaderies autoservei. Els deu robatoris es van cometre entre el febrer i juliol de 2018. Els Mossos també l’investiguen per deu delictes de danys -ja que va causar destrosses en els locals- i un delicte de robatori furt d’ús de vehicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa