Detenen tres membres d'una família per apropiar-se i vendre còmics exclusius

Els Mossos recuperen al Baix Empordà 1.680 llibres d'una coneguda col·lecció de súper herois

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 9 de maig a Salt tres membres d'una família per apropiar-se de còmics exclusius d'una empresa i vendre'ls per internet. Han recuperat 1.680 llibres d'una coneguda col·lecció de súper herois. Ja havien venut 132 volums amb un valor de més de 4.500 euros. També hi havia més de 48 productes i lots de productes que s'estaven oferint, amb més de 500 títols a la venda. Els investigadors han estimat que entre els venuts i els disponibles, els beneficis obtinguts ascendirien a més de 10.000 euros. Els detinguts són dos homes de 29 i 55 anys i una dona de 49, tots tres veïns de Salt. Se'ls acusa d'un delicte contra la propietat intel·lectual. A un d'ells també se l'atribueix un delicte d'apropiació indeguda. 

La investigació va començar a finals d'abril. El dia 24 els Mossos van rebre la denúncia de l'apoderat d'una empresa de Torroella de Montgrí dedicada a l'edició i comercialització de cromos i còmics. Havia detectat diverses compravendes dels seus productes exclusius en diferents pàgines i aplicacions d'internet. Els Mossos van constatar que s'estaven oferint còmics i altres productes sense l'autorització de l'empresa i a més per sota del preu de venda recomanat. El 9 de maig, els agents van detenir les tres persones implicades en aquesta trama, tots membre de la mateixa família.

Un dels detinguts tenia accés al material i el transportava, ja que treballava per una empresa dedicada a la gestió de material que s'havia de portar a destruir. D’aquesta manera els productes, còmics i cromos no arribaven mai al seu destí. Ell era el titular d’un compte bancari on s’ingressaven els diners de les vendes.

Els productes que el transportista robava els donava als seus familiars per tal que aquests els posessin a la venda a través de tres plataformes. Es van detectar productes en una aplicació de compravenda de proximitat entre particulars mitjançant un xat instantani, una segona plataforma d’internet de compravenda i una tercera, a través d’una coneguda xarxa social pensada per connectar persones i informació. Els detinguts les tenien registrades des del 2016 fins a l’actualitat, on al llarg d’aquests anys n’havien registrat de noves per diversificar la venda.

Els detinguts, sense antecedents, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials i properament seran citades per comparèixer davant l’autoritat judicial competent de la Bisbal d’Empordà.

 
 

Comentaris