Detenen quatre joves per atracar violentament a Sant Sadurní i a Vilafranca del Penedès

Les víctimes van ser dues dones i diversos menors

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre l'11 i el 12 de maig quatre joves d'entre 17 i 20 anys per quatre robatoris amb violència i intimidació a Sant Sadurní d'Anoia i a Vilafranca del Penedès. Les víctimes van ser dues dones i diversos menors. Actuaven en grup. Un dels detinguts té 15 antecedents policials. També van detenir una noia de 18 anys, espanyola i veïna del Prat de Llobregat, per vendre un dels collarets robats a una botiga de compravenda d'or. Els detinguts havien ocupat des de principis d'any una casa a Sant Sadurní i havien tingut problemes de convivències amb els veïns.

La investigació va començar el 4 d'abril, quan els agents van tenir coneixement d'un robatori amb violència i intimidació per part d'un grup de joves a una dona al carrer, a Vilafranca. Els autors, tres joves, havien intimidat la víctima amb un objecte punxant a l'esquena i li havien arrencat violentament un collaret, causant-li lesions al coll. El 4 de maig, dos nois van arrencar el collaret a una altra senyora a Sant Sadurní d'Anoia. Mentre un li demanava l'hora, l'altre la va escanyar amb un braç i amb l'altra mà li va robar la joia. 

L'11 de maig es va registrar un tercer robatori, també a Sant Sadurní. Els autors, un grup de joves, havien intimidat amb una arma blanca un menor d'edat per robar-li els diners que portava. L'endemà, els investigadors van saber que s'havia produït un altre robatori al mateix municipi. Els lladres havien envoltat i arraconat en un portal les víctimes, menors d'edat, amb l'objectiu de robar els seus telèfons mòbils.

Els agents van comprovar que els dos collarets havien estat venuts en una botiga de compravenda d'or de Vilafranca, i van aconseguir recuperar-los i tornar-los a les seves propietàries. També van identificar els autors dels atracaments i van acreditar que actuaven en grup, que abordaven a les seves víctimes per l’esquena i desprès sortien corrents del lloc. A més estaven ocupant des de principis d'any un domicili a Sant Sadurní i des de la seva arribada havien augmentat els problemes de convivència al veïnatge. 

Els tres arrestats majors d'edat van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l'ingrés a presó per a un d'ells. A un altre se li va prohibir l'entrada al municipi de Sant Sadurní. La resta va quedar en llibertat amb càrrecs. El menor va passar a disposició de la Fiscalia de Menors. Els Mossos també van detenir una noia de 18 anys per vendre un dels collarets a la botiga de compravenda d'or. Va quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l'espera que la citi el jutge.

 
 

Comentaris