El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detenen a Nova York el presumpte autor de la mort de la seva parella el 1997 a Barcelona
  • CA

La policia espanyola, en col·laboració amb la conselleria d’Interior de l’ambaixada espanyola de Washington, l’FBI i l’ICE, va detenir el passat 8 de juny a Nova York el presumpte autor de la mort de la seva parella sentimental l’octubre del 1997 a Barcelona. La detenció s’ha produït només quatre mesos abans que prescrigués el delicte. L’home és d’origen dominicà amb nacionalitat espanyola i va fugir just després del crim a la ciutat nord-americana, on des d’aleshores ha residit de forma clandestina i amb documentació falsa. El cos de la víctima va ser localitzat vuit mesos després de la seva desaparició. L’home va mantenir una relació de sis mesos amb la dona, de nacionalitat colombiana i amb dos fills menors al seu càrrec, durant sis mesos. Ara, l’home està pendent de ser extradit a l’Estat.

Segons fonts policials, quan la dona va voler trencar la relació, l’home s’hi va negar i la va assetjar directa i indirectament, fins a amenaçar-la de mort amb una arma de foc. El 5 d’octubre del 1997, el detingut es va presentar al domicili de la dona, on residia amb els seus fills i altres familiars, amb l’excusa de recuperar uns documents. Mitjançant violència, intimidació i engany, va aconseguir que la seva víctima pugés al seu cotxe, moment en què se li va perdre el rastre. No va ser fins vuit mesos més tard quan el cos de la víctima va ser localitzat per casualitat en una zona propera a l’Aeroport del Prat, al terme municipal de Viladecans. 
 

L’endemà del crim, l’home va agafar un avió amb destí Nova York i ja no va tornar mai més a l’Estat. La investigació sobre el cas es va reactivar a mitjans de l’any passat davant la proximitat que el delicte prescrigués. Després de gestions amb les ambaixades espanyoles i de Santo Domingo a Washington i el consolat de la República Dominicana a Barcelona van arribar a la conclusió que l’home feia servir una altra identitat i que residia a Nova York de forma clandestina. Finalment, va ser detingut el passat 8 de juny i es troba a l’espera de ser extradit a l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa