Detenen a Lleida un fugitiu reclamat per les autoritats belgues per homicidi

La policia espanyola l'ha arrestat després d'eludir la pressió policial a Bèlgica i s'enfronta a una pena de presó de deu anys

 

Agents de la policia espanyola han detingut a Lleida un home de nacionalitat marroquina que tenia en vigor una ordre europea de detenció i lliurament per part de les autoritats judicials belgues. El fugitiu, que havia aconseguit eludir els últims anys la pressió de la policia de Bèlgica, residia actualment en un poble de la demarcació de Lleida i se li imputa l'homicidi d'un altre ciutadà marroquí en un municipi de la regió de Brussel·les-Capital (Saint-Gilles), l'any 2010. Els fets es van desencadenar després d'una forta discussió en una cafeteria de la localitat belga entre l'ara detingut i un altre individu, incident que es va traslladar a l'exterior del local. El presumpte autor de l'homicidi va propinar multitud de cops a la seva víctima i li va clavar diverses punyalades, algunes a l'alçada del cor, que van fer que morís minuts després, segons han indicat fonts policials. Diverses persones van ser testimonis dels fets.

 

El detingut va ser posat a disposició de l'Audiència Nacional, que va decretar el seu ingrés a la presó a l'espera del requeriment per part de la justícia belga per la seva extradició i compliment de la pena de deu anys per homicidi.

 

Comentaris