Detenen a Barcelona un fugitiu buscat per Alemanya per matar la seva parella

L'home, que va agafar un vol l'1 d'agost de París cap a la capital catalana, va ser arrestat al Maremàgnum

 

La policia espanyola, en un operatiu conjunt amb els Mossos d'Esquadra, ha detingut a Barcelona un fugitiu buscat per les autoritats alemanyes per assassinar la seva parella a finals de juliol a la ciutat de Gelsenkirchen. L'arrestat, de 25 anys i nacionalitat alemanya, que tenia vigent una ordre europea de detenció i entrega, va agafar un vol l'1 d'agost de París cap a Barcelona amb la intenció de viatjar finalment fins al Marroc. A la capital catalana es va allotjar a un hostal juntament amb un altre home i va ser localitzat a l'entorn del centre comercial Maremàgnum de la capital catalana. L'home volia agafar un ferri al port i el van poder detenir al centre comercial.

La policia de l'estat federal de Renània del Nord-Westfàlia, en coordinació amb l'Oficina Central de Lluita contra Crim Organitzat de la gendarmeria francesa, va cursar una sol·licitud a la policia espanyola per localitzar i detenir el fugitiu.

 

 

L'activació de la xarxa ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Xarxa Europea d'Equips de Cerca Activa de Fugitius) es va produir des del moment en què els investigadors alemanys van tenir coneixement que el fugitiu havia abandonat Alemanya. Després de localitzar el seu rastre a la ciutat d'Anvers (Bèlgica) es va dirigir a París on van detectar la seva presència l'1 d'agost.

Els investigadors van saber que l'home hauria intentat modificar el seu aspecte físic afaitant-se la barba per dificultar la seva identificació.Es van intensificar els treballs de cerca en voltants de l'àrea portuària de la capital catalana davant les sospites que pogués fugir a bord d'un ferri. L'home va ser localitzat a l'entorn del Maremàgnum i el van poder detenir al centre comercial. Posteriorment, el van traslladar a les dependències policials.

 

Comentaris