Tres persones desaparegudes a causa dels aiguats

Bombers i Mossos d'Esquadra treballen en la recerca de les persones

Una mare i el seu fill han desaparegut aquest dimarts a la nit a Vilaverd (Conca de Barberà) arrossegats pel Francolí, que s'ha endut un bungalow situat a prop de la llera del riu durant la llevantada que assola diversos indrets de Catalunya durant tot el dia. La pluja ha estat especialment intensa al Camp de Tarragona i al sud de Ponent. Segons ha explicat l'alcalde de Vilaverd, Antoni Anglès, al canal 3/24, el bungalow era una construcció prefabricada annexa a un mas del municipi, de 450 habitants. Els equips d'emergències han fet la recerca per la llera a peu durant la nit, i també amb vehicles han recorregut camins, pistes i carreteres gairebé fins a Picamoixons. Amb la llum del dia s'incorporarà l'helicòpter a les tasques.

Un home desaparegut a Arenys de Munt

A més, un home ha desaparegut a Arenys de Munt arrossegat per l'aigua de la riera. Els Bombers han rebut l'avís a les 2 de la matinada. S'ha fet una primera recerca immediata per tota la riera i fins a la desembocadura, i una segona quan ha parat de ploure i el nivell de l'aigua ha baixat. Quan es faci de dia es farà el relleu en el personal d'emergències i s'intentarà per tercera vegada, segons han informat els Bombers. Segons ha explicat l'alcalde d'Arenys a Catalunya Ràdio, el desaparegut és un home d'uns 70 anys. 

 

Altres afectacions

Altres afectacions importants han tingut lloc a municipis com l'Espluga de Francolí o Arbeca, on l'alcalde, Sergi Pelegrí, ha explicat també al 3/24 que l'aigua ha provocat nombrosos danys com ara inundacions de baixos i carrers o cotxes arrossegats. A Cambrils la crescuda de la riera que travessa el municipi s'ha endut part d'una passera, i ha calgut evacuar un grup d'una cinquantena d'escolars que s'hostatjaven en una casa de colònies que s'inundava. Han passat la nit en un pavelló poliesportiu.

A l'Espluga de Francolí, la pluja s'ha endut dos ponts, i a l'Albi l'aigua també ha causat destrosses de consideració, segons ha explicat també al 3/24 Rosa Mata, cap de guàrdia de Protecció Civil. La mateixa Mata ha explicat que a Maçanet de la Selva hi ha hagut un incident a l'AP-7 amb diversos cotxes implicats. En aquest succés hi pot haver hagut una víctima mortal, segons ha indicat.

 

Comentaris