Desallotgen els veïns de nou masies per l'incendi del Perelló

Ja s'han cremat més de 100 hectàrees de superfície

Una dotzena de persones de nou masies han estat desallotjades dels seus domicilis per indicació dels Bombers en el marc de les tasques que es duen a terme per sufocar l'incendi del Perelló (Baix Ebre), que fins ara ha cremat 60 hectàrees de superfície forestal. La mesura s'ha pres per seguretat, perquè les masies no estan, ara com ara, afectades pel radi d'abast de l'incendi. La dotzena d'afectats han marxat pels seus propis mitjans un cop han estat alertats pels Mossos d'Esquadra, que han estat encarregats de fer l'avís masia per masia. Cal recordar que prop d'una cinquantena de dotacions dels Bombers, entre terrestres i aèries, treballen per controlar el foc que ha començat cap a quarts de dotze del migdia d'aquest dilluns.

L'incendi forestal que ha començat cap a dos quarts de dotze del migdia ha cremat fins ara més d'unes 100 hectàrees de superfície i continua actiu, segons informen els Bombers, que aporten la dada calculada pels Agents Rurals. El foc ha començat en una zona propera al parc eòlic de les Colladetes. Conduït per vent de mestral, s'ha propagat ràpidament cremant en alta intensitat en sentit sud oest i llençant focus secundaris a llarga distància, informen els Bombers. Una quarantena de dotacions terrestres (amb les unitats GRAF, i també el Punt de Trànsit i el Centre de Comandament de Bombers) i vuit mitjans aeris (un helicòpter de comandament, tres helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac) treballen en l'extinció.

 

Es preveu la incorporació de tres mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, un de coordinació i dos hidroavions.
A conseqüència de l'incendi s'ha tallat preventivament la carretera local TV-3022 entre el Perelló i Rasquera (Ribera d'Ebre). A banda d'aquesta incidència, no hi ha afectació a nuclis habitats.

Com a mesura preventiva, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat una ambulància al lloc de l'incendi.

 

Comentaris