Denunciat penalment un jove per maltractar tres gossos a Tarragona

Els Mossos van intervenir i traslladar els animals a una protectora on es recuperen favorablement

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un jove de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tarragona, com a presumpte autor d’un delicte de maltractament d’animal domèstic. Els fets van tenir lloc a mitjans del passat mes de març. Un testimoni va alertar els mossos que estava veient uns nois agredint uns gossos que hi havia dins d’un cotxe estacionat al carrer Riu Onyar del barri tarragoní de Campclar. Ràpidament, una patrulla va arribar al lloc i va veure un noi fugint del lloc. Els agents van veure com a l’interior del vehicle hi havia tres gossos lligats amb múltiples ferides per tot el cos. A més, un dels gossos, que encara era cadell, acabava de patir l’amputació parcial de les dues orelles. Els agents van intervenir i traslladar els gossos a una protectora d’animals on es recuperen favorablement.

 

Arran d’aquest fet, la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial del Camp de Tarragona (URMA) va obrir una investigació pel delicte de maltractament animal. Fonts policials destaquen que l’amputació de les orelles d’un gos està considerat com una falta molt greu a la Llei de Protecció dels animals. Si aquesta amputació es fa sense cap tipus de garantia veterinària, podria suposar la comissió d’un delicte de maltractament d’animals domèstics.

 

 

A partir de diverses gestions d’investigació, els mossos han pogut identificar i denunciar un home de 20 anys per un delicte de maltractament animal. A més, els investigadors van denunciar l’investigat per un altre il·lícit ja que hauria comès un delicte de falsificació de document mercantil en la compravenda del vehicle. Els mossos han tramès les diligències al Jutjat de Primera Instància i Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

 

Els animals estaven encadenats dins del cotxe | Mossos

Els animals estaven encadenats dins del cotxe | Mossos

 

 

Comentaris