El SAP demana condecorar els Mossos morts pel COVID 19

Proposen que rebin la medalla d’or amb distintiu vermell

En data de 2 d’abril del 2020, la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) on s’hi troba el Sindicat Autònom de Policia (SAP) va instar al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a considerar les morts produïdes per COVID19 de les persones membres dels diferents cossos d’emergències, com a morts per contingència professional. Ara, l’organització sindical fa un pas més i el passat 3 d’abril ha sol·licitat al conseller d’Interior, Miquel Buch,  condecorar a tots els efectius de cos morts per COVID19.

 

Concretament insten a que els sigui atorgada  la medalla d’or amb distintiu vermell, amb una remuneració econòmica, beneficiaris de la qual haurien de ser o bé, el o la cònjuge o els fills o filles. En l’escrit registrat, el sindicat recorda que  “en la gestió de l’actual situació de crisi sanitària contra el SARS-CoV-2, el cos de mossos d’esquadra està actuant amb una professionalitat, amb una integritat i amb una dedicació absoluta”. En aquest sentit remarquen que treballen “avantposant els interessos socials i col·lectius, als familiars i individuals i ho està fent a més, “sense el material de protecció que les administracions haurien d’assegurar”.

 

 

El cos ja ha patit fins ara una baixa mortal i en té diversos membres confinats. Així reclamen a Interior a complir amb el deure moral del reconeixement de l’esforç d’aquesta crisi. Una manera clara de fer-ho, per SAP, és reconèixer els mossos que han donat la vida arran del Coronavirus una mort per contingències professional i condecorant també, amb el màxim reconeixement previst pel cos.

 

 

Comentaris