El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Controlat l’incendi en una indústria d’envasat de productes alimentaris a Castellar
  • CA

 

Els Bombers de la Generalitat ja han donat per controlat cap a les set de la tarda l’incendi que, des de poc després d’un quart de tres d’aquest migdia, afecta una empresa d’envasat de productes alimentaris al polígon industrial Pla de la Bruguera de Castellar del Vallès (Vallès Occidental). Els Bombers, que continuen al lloc amb una quinzena de dotacions, treballen per extingir-lo des de l’exterior, amb els camions i les autoescales, ja que la inestabilitat estructural de la instal·lació no els permet treballar des de l’interior amb seguretat. Es preveu que al llarg de la nit es mantingui el dispositiu de Bombers al lloc. De moment, continuen desallotjades les indústries que es troben dins el perímetre de seguretat que s’ha establert al voltant de la nau afectada.

La nau afectada, de formigó, té una superfície d’uns 1000 m2 amb un soterrani de 500 m2. L’interior està ple de productes plàstics amb la qual cosa, tot i que ja no hi ha risc de propagació, la càrrega de combustible és molt elevada i obligarà a mantenir al llarg de la nit el dispositiu de Bombers al lloc. L’incendi afecta totalment la nau i la façana de la part del darrera, el sostre, i part de la paret lateral sud han col·lapsat.

 

En el moment de l’incendi, els treballadors de l’empresa ja havien sortit i, com a mesura preventiva, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han desallotjat les naus més properes. De moment es manté el desallotjament de les indústries que es troben dins el perímetre de seguretat que s’ha establert al voltant de la nau afectada.

En un primer moment, els Bombers han recomanat als veïns de Castellar més propers a la zona de l’incendi que es confinessin a l’interior dels seus domicilis i que tanquessin finestres per evitar les molèsties que podia causar el fum. En el moment que l’incendi s’ha donat per controlat, la columna és més dispersa i vertical i no tindria cap afectació sobre el nucli poblat, amb la qual cosa s’aixecaria la recomanació de confinament preventiu.

 

A més dels Bombers, fins al lloc s’hi han desplaçat un total de set patrulles Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local, el tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament de Castellar del Vallès i una ambulància del SEM amb caràcter preventiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa