El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Continuen ingressats 9 dels 316 ferits al festival de Vigo, 5 en estat greu
  • CA

 

Nou de les 316 persones ateses pel Servizo Galego de Saúde (Sergas) després de l’ensorrament d’un tram del passeig de fusta en una de les dàrsenes del port de Vigo, on s’estava celebrant un concert amb motiu del festival O Marisquiño, continuen ingressades en centres hospitalaris, cinc en estat greu. Així es desprèn de les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat aquest dilluns, que ha precisat que cinc de les persones ferides romanen ingressades a l’Hospital Álvaro Cunqueiro (HAC) -dos a la UCI- i quatre a Povisa. Per centres, 144 pacients van ser atesos a l’Hospital Álvaro Cunqueiro, 33 al PAC de Vigo, quatre al PAC de Redondela, 69 a Povisa, 23 a Fátima, 11 a l’Hospital Montecelo, cinc a El Castro, un a Concheiro, dos a Domínguez i 24 al punt d’atenció del 061.

 

Els recursos mobilitzats per atendre els ferits van ser 5 UVIs, 12 ambulàncies de suport vital bàsic, 24 ambulàncies de suport, tres de la Creu Roja, dos equips sanitaris del PAC, tres vehicles de suport logístic i un vehicle de Protecció Civil. A més, al lloc de l’accident el 061 va instal·lar un lloc de comandament mèdic, un punt de triatge inicial i un lloc de càrrega d’ambulàncies, tal com ha assenyalat la Conselleria. El departament autonòmic ha agraït la tasca dels professionals del 061 i dels Pacs i hospitals, i assenyala que a l’Hospital Álvaro Cunqueiro es va reforçar el personal per atendre tots els accidentats.

 

Dos menors ingressats

 

Per la seva banda, segons ha informat el conselleiro de Sanidade, Jesús Vázquez Almuíña, en declaracions a Antena 3 –recollides per Europa Press– de les nou persones ingressades, dues són menors. Amb tot, s’espera que un d’aquests menors pugui rebre l’alta ja el matí d’aquest dilluns. El titular de Sanitat ha destacat que, davant del gran nombre d’afectats, el personal sanitari va procedir a qualificar els ferits per atendre abans aquells que necessitessin un tractament més urgent. “Vaig estar a tots els hospitals en els quals hi havia més pacients, principalment contusionats. Estaven tranquils i col·laborant amb els serveis sanitaris i atenent la priorització d’aquests casos”, ha assenyalat.

 

A més, també ha agraït la tasca dels professionals sanitaris, alguns dels quals, com ha apuntat, “es van incorporar” als seus llocs “de manera voluntària” davant del gran nombre d’afectats per l’accident. Sanitat ha explicat que per conèixer si els ciutadans van ser atesos als centres sanitaris com a conseqüència de l’accident, es prega cridar el 061.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa