Cinc ferits lleus en un atac a un centre de MENA al Masnou

El Govern denunciarà els fets

Un grup organitzat va atacar dijous al vespre un centre de menors tutelats per la Generalitat al Masnou. L'episodi va acabar amb cinc ferits lleus, entre ells menors que han requerit d'atenció mèdica, així com un agent dels Mossos. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies condemna un cop més aquests atacs "intolerables", i més tenint en compte que són centres "de màxima protecció, que acullen les persones més vulnerables i que són un servei públic". Ha reiterat el seu rebuig frontal a aquestes actituds "violentes" en espais on viuen menors sota la protecció del Govern, i ha anunciat que posarà en marxa el seu equip jurídic per denunciar els fets. L'atac es va produir després de la detenció diumenge d'un menor per intent d'agressió sexual a una noia al Masnou. Els Mossos d'Esquadra van detenir una persona per atemptat a l'autoritat però ja ha quedat en llibertat.

Abans de l'atac, els agents van evitar que dues mobilitzacions de signe contrari es trobessin, una d'elles convocada per la Xarxa d'Acollida Popular del Masnou. Un grup contrari a la presència de MENA al poble es va dirigir després cap a l'alberg, custodiat pels Mossos. Alguns menors es van pujar a la teulada del centre per burlar-se dels concentrats. "Avui els fem fora" o "Veniu a robar-nos el mòbil" eren algunes de les expressions que cridaven les persones que protestaven. "Exigim que la justícia actuï amb la màxima contundència davant d'aquest tipus d'actituds de tanta gravetat i que no s'han de tornar a repetir", apunta Afers Socials, que ha volgut agrair la feina i el compromís dels educadors i de la resta d'equips professionals dels centres, especialment en aquestes situacions "tan complexes".

Al Masnou hi ha 50 places per a menors sota protecció de la DGAIA des del mes de setembre del 2018. Els Mossos han obert diligències per investigar els fets, tot i que recorden que aquest no és un problema estrictament policial. 

 
 

Comentaris (6)
¿Y las feministas de la CUP?. Fa 7 mesos
Pues eso, calladas cómo put.., verdadera podedumbre.
Jo Fa 7 mesos
Perquè a Euskadi , Navarra , Castella, etc. no tenen immigració ?..... Perquè els envien des de Andalusia amb bitllet de bus pagat cap a Catalunya?..... Perquè els polítics catalans són tant ineptes?
Disbauxa. Fa 7 mesos
La situació d'aquests joves està fora de control. Es passen el dia voltant, sense estudiar ni treballar i generen conflictes contínuament. Qui promou que vinguin, si se sap que la majoria no trobaran feina? Potser que el rei del Marroc se'n faci càrrec.
el mussol emprenyat Fa 7 mesos
volia preguntar si apareix en aquest digital que ahir un grup dels denominats menas van apunyalar un guàrdia de seguretat que volia impedir el robatori d'un rellotge a una parella al centre de Barcelona? ho dic, perquè el dia que tinguem algun mort per culpa de segons quins col·lectius que haurien de ser retornats al seu paisos, llavors plorarem
ja tenim un altre merder més Fa 7 mesos
Quin còctel! : feixistes espanyols i Menas, estem ben servits!
Agafar-se la llei pel seu compte, efectivament, no és la solució Fa 7 mesos
Però molta gent comença a estar-ne fart de la immunitat d'alguns col·lectius. Un menor de 17 anys i 11 mesos, pot haver assassinat un nadó, que no només no li passarà res, sinó que pot demanar que s'esborra el seu historial i acabar sent mestre. Els robatoris, amenaces, pallisses, assetjaments etc, surten pràcticament de franc. A aquest país, ser un ciutadà honrat i respectuós és gairebé opcional. Si a un fill/a meus els violessin, no podria romandre quiet. Tenim dret a poder anar p