El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cinc detinguts per segrestar i sedar un home 11 dies per un rescat d’1,5 milions
  • CA

 

La Policia Nacional espanyola i els Mossos d’Esquadra han alliberat a un home que va estar 11 dies en captivitat i sedat després de ser segrestat quan tornava al seu domicili a Lloret de Mar i han detingut cinc persones que presumptament van demanar a la seva dona un rescat d’1,5 milions d’euros. Segons han informat els dos cossos policials en un comunicat, la víctima era un ciutadà d’origen serbocroat i nacionalitzat holandès que va ser raptat a mitjans de juny per diversos individus vestits amb armilles de policia que el van copejar, drogar i tapar els ulls per obligar-lo a entrar al maleter d’un vehicle a punta de pistola.

  

Després es van posar en contacte amb la seva dona per reclamar-li un rescat d’1,5 milions a canvi d’alliberar-amb vida, i va ser canviat de lloc i traslladat a un punt entre Toledo i Madrid, segons van poder saber els investigadors. La dona va denunciar el 12 de juny el segrest davant els Mossos i després de les primeres investigacions van poder comprovar que es tractava d’un grup criminal experimentat de l’est d’Europa, que canviava contínuament d’ubicació per dificultar la seva localització.

Durant la captivitat, els segrestadors li van administrar barbitúrics i benzodiacepines i el van traslladar primer a una hora de distància de Lloret, on va romandre diversos dies, i després d’administrar-li més medicaments hipnòtics, el van obligar a posar-se unes ulleres tapades amb cartró i una gorra per dificultar la seva identificació.

Els segrestadors van contactar el 22 de juny amb la família i els van donar un ultimàtum contra la vida de l’ostatge, fixant un aparcament d’un hotel de l’autovia A-42 com a punt per fer efectiu el pagament del rescat. Gràcies als seguiments i les investigacions, els agents van poder localitzar-lo aquest mateix dia i rescatar-lo la localitat toledana de Casarrubios de la Muntanya, en el qual es va arrestar in situ a quatre persones.

La víctima, que va ser traslladada a l’hospital de Móstoles semiinconscient com a conseqüència de les drogues que el grup li havia subministrat, presentava contusions i ferides als canells pels lligams. Un dia després de l’alliberament es van realitzar tres entrades i registres en domicilis dels segrestadors, a Paracuellos del Jarama, Casarrubios de la Muntanya i Madrid i a l’interior d’un d’ells es va localitzar i detenir el membre de la banda que havia fugit el dia anterior.

 

A més, es va recuperar el cotxe de la víctima i es van intervenir diversos telèfons mòbils —inclosos els emprats per al segrest—, tres vehicles, substàncies estupefaents (cocaïna, marihuana i haixix), passamuntanyes i dispositius tècnics de vigilància. El presumpte cap de la banda és un ciutadà romanès que havia cursat estudis de medicina a Madrid i realitzava les pràctiques en un hospital madrileny, sent qui va proporcionar a l’empresari medicaments hipnòtics per facilitar el seu segrest.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa