Cau el “trio serbokosovar" que feien l’agost pispant turistes

Una investigació de dos mesos dels Mossos enxampa un “grup criminal” que haurien obtingut un botí de 10.000 euros enredant turistes

Dos mesos ha durat la investigació dels Mossos, però finalment dilluns d’aquesta setmana van enxampar el “trio de serbokosovars” que furtava turistes a l’AP7, la C31 i Aeroport del Prat. El modus operandi responia a un grup organitzat on tots tres tenien les funcions ben definides. Estaven molt especialitzats fins al punt que van arribar a investir 2.000 euros en cotxes de lloguer per poder perpetrar els furts pel mètode  de la distracció. El botí decomisat, 10. 000 euros. Paral·lelament, també hi ha hagut una altra detenció d’un “satèl·lit”,  subgrup que col·laborava esporàdicament amb el “trio” principal-  L’operació continua oberta a la recerca de dos membres més d’aquest satèl·lit. Els detinguts van ser posat en llibertat en càrrecs un cop van passar pel jutge. Se’ls acusa d’haver realitzat com a mínim, 9 furts.

 

 

La investigació va començar ara fa dos mesos arran de diverses denúncies de robatari i furt que responien al mateix patró. Els tres membres estables - d’entre 40 i 50 anys i amb nacionalitat sèrbia i kosovar- consistia en distreure turistes en benzineres, àrees de servei i a l’aeroport amb diverses fórmules. Així en les àrees de servei de les autopistes i a l’aparcamemt de l’aeroport un dels tres integrants del grup distreia la víctima -que mirava el cotxe de lloguer o posava benzina- demanant -li informació; un altra sostreia la mercaderia i un tercer, els esperava discretament i a una distància prudencial amb un cotxe llogat. A les benzineres feien igual però mentre la víctima repostava.

 

La figura del turista era la base de l’operació perquè porten diners i objectes de valor i la seva residència temporal fa que poquíssimes ocasions segueixin penalment el cas. De fet, a parer de la policia, tenien present que els turistes van més relaxats, tenen més temps i són més proclius a escoltar si algú se’ls apropa al cotxe.A més porten diners a sobre.

 

 

Els papers de cadascú estava ben perfilat. Un es dedicava a llogar i conduir els vehicles. De fet, van invertir fins a 2.000 euros per accedir a diferents cotxes de lloguer i així confondre la policia. I els altres dos s’intercanviaven els papers de distreure la víctima i de sostreure els seus efectes. En total, la policia calcula que, de moment, han participat en 9 furts, que els haurien reportat uns 10.000 euros en divises i objectes de valor diversos. Esporàdicament hi participava un altre grup que col·laborava amb el principal.

 

De furt a organització criminal i trencament de condemna

 

Els Mossos però no han aturat la seva estratègia en la detenció sinó en el contingut. En aquest sentit, la policia va crear un equip d’investigació conjunt de l’àrea aeroportuària i de la Unitat Operativa de Mobilitat, dirigit per l'intendent Quim Bayarri. Entenen que de la manera en què actuaven és una “organització criminal”. Un delicte que està més penat que els furts pels que habitualment estan condemnats que solen ser condemnes de multa.

 

 

Però, els Mossos també han caigut una altra circumstància i és que un dels integrants del trio tenia una ordre d’allunyament de l’autopista AP7, on l’han identificat cometent un robatori en aquesta via. És a dir, que l’investigat hauria trencat aquesta ordre. Segons els Mossos, una ordre d’allunyament és respectada pels investigats en lam majoria dels casos ja que els pot comportar penes de presó.  Ara el cas el porta un jutjat del Prat del Llobregat, l’aeroport de la capital, en el terme municipal de Prat, portara la resta de les perquisions. Aquest és la segona desarticulació d’una organització d’aquesta mena d’enguany. En canvi ha estat la primera a l’aeroport.

l

 

Comentaris (10)
i la Colau tranquil·la, doncs no són turistes, el pitjor que pot passar per Barcelona Fa 3 mesos
La "justícia" espanyola és la carta comodí que tenen tots aquests delinqüents, saben que com a molt passen un dia als calabossos de la comissaria en el cas que siguin detinguts, n'hi ha que porten 80 detencions i a aquest pas faran el record aviat. Tothom té dret a delinquir tantes vegades com vulgui a eSSpanya, això sí, que ningú porti un llaç groc, és clar
Intolerable Fa 3 mesos
Una persona que delinque y no tiene papeles, debe cumplir la condena y después ser expulsada y no puede tener la posibilidad de conseguirlos en muchos años. Es como funciona en cualquier país civilizado y la manera más fácil de dejar de hacer daño a las personas que vienen a tener una vida mejor y ganársela honradamente, que son la gran mayoría.
Incredul Fa 3 mesos
Continua l'escandol, dos mesos per poder detenirlos i un dia per sortir del jutjat "CON CARGOS" quan estiguin avorrits de fer delictes un dia sen van cap al seu pais per carretera amb tots els beneficis, ó ja els tenen al seu pais. Al igual que alguns carteristas de las Ramblas amb centenars de delictes acumulats de valors de meins de 400 euros, quan els prenen pagan una petita multa i apa al carrer.
Morocatalà?¿ Fa 3 mesos
Són membres de famílies albaneses emigrades a Kosovo. Pobres serbis no en tenen cap culpa.
Marc Fa 3 mesos
Pispen turistes? I què en fan? Ah, que pispen a turistes!
Estratègia d'Estat. Fa 3 mesos
L'Estat espanyol està omplint Catalunya de delinqüència. Tot forma part d'una estratègia.
tatia Fa 3 mesos
Vaja merda de noticia, vull veure la cara ,fotos noms, ja que, el jutjat només aprés nota.
Quina merda de país !! Fa 3 mesos
El títol hauria de ser "El jutge torna a deixar en llibertat els lladres detinguts pels Mossos". El jutge actuant amb claríssima mala fe i intencionalitat, jo ja començo a pensar que els jutges espanyols fan el que sigui per putejar-nos.
RTR Fa 3 mesos
Sentència clara i immediata!!!! Al seu país i si tornen directament a la garjola. Emigrants treballadors SI, delincuents NO!!!
A. B. Fa 3 mesos
“Els detinguts van ser posat en llibertat en càrrecs un cop van passar pel jutge”. Tot un exit. No m’estranya que vinguin al paradís de la delinquencia.