Un membre de la unitat ADF a primera línia de foc, a Sant Joan d’Oló | Jordi Borràs

 

Foc a Artés. Les flames no cessen, i els bombers hauran de continuar treballant nit i matinada. Ja són 300 les hectàrees que ha cremat el foc i preocupa especialment “el flanc dret”, segons ha detallat el director general de Bombers de la Generalitat, Juli Gendrau. Els mitjans estan combatent l’incendi des de les 14:40, i la gran majoria de la zona afectada és terreny forestal (Unes 250 hectàrees). Ja s’han hagut d’evacuar dotze masies, una casa de colònies on hi residien 51 nens i 7 monitors, i habitants del poble de Sant Joan d’Oló, que estan sent traslladats als pavellons municipals d’Artés i de Santa Maria d’Oló. En total, són unes 150 persones les que han sigut evacuades.

A més dels mitjans dels Bombers, que han mobilitzat a 71 dotacions terrestres i a 21 mitjans aeris, s’han sumat als treballs d’extinció 19 patrulles dels Mossos d’Esquadra, tractors i diverses unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona.

Unitat de Bombers al centre de control de l’incendi d’Artés | Jordi Borràs

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals (Infocat) i ha demanat a la ciutadania, a través de les xarxes socials, que no s’apropin a la zona per deixar treballar els serveis d’emergència.

Als bombers els preocupa especialment “el flanc dret” | Jordi Borràs

 

El foc avança cap al nord-est i es troba a la serra de Torcó després d’haver travessat el barranc del riu Sec, una zona abrupta amb barrancs i vegetació forestal, mentre que el flanc esquerre està envoltat de pistes forestals i camps de cultiu, la qual cosa afavoreix la seva extinció.

 

Gendrau ha dit que els mitjans es concentren en atacar el cap de l’incendi per tal que no avanci i que són “optimistes” amb el cap del flanc esquerre. El flanc dret, però, és de difícil accés, i això dificulta les tasques d’extinció. Tot i això, ha celebrat que les temperatures estiguin disminuint. 

Els Bombers segueixen treballant per apagar el foc | Jordi Borràs

Segons un comunicat dels Bombers, el cap de l’incendi ha carenat la serra de Torcó, on s’està atacant amb cremes que fan els membres de la unitat GRAF (Grup de Reforç d’Actuacions Forestals) i les descàrregues dels mitjans aeris i la tasca de la maquinària pesant. En el flanc esquerre, els Bombers treballen perquè l’incendi no s’obri i afecti el paratge forestal conegut amb el nom de Carrer de Torcó. Mentrestant, s’ha pogut frenar l’avenç del flanc dret, que ha carenat també la serra de Torcó i s’està evitant que baixi cap als torrents del Canal i de Cal Tinet.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa