Antifrau investiga si hi ha frau en la venda del material sanitari pel COVID 19

L'oficina que dirigeix el Magistrat Gimeno aixeca les orelles davant els preus

Sospites davant els "preus abusius de material de protecció per la COVID-19  com mascaretes, guants i gel higienitzant". Aquest és l'argument que ha utilitzat l'Oficina Antifrau de Catalunya per obrir un expedient d’avaluació prèvia de versemblança, per iniciativa pròpia. L'objectiu és, segons l'OAC,  analitzar si existeix mala praxis en la cadena de distribució i venda d’aquests productes sanitaris essencials.

L'oficina que dirigeix el Magistrat Miguel Ángel Gimeno "verificarà si aquesta situació d’increment excepcional de preus pot generar un ús o destinació il·legal de fons públics, pot portar causa de situacions concurrents de tracte de favor o en conductes contràries a la probitat o a la llei". D’aquesta manera, es vol identificar l’existència de possibles casos concrets susceptibles de ser investigats per part d’aquesta Oficina o, en el seu cas, identificar procediments o practiques administratives susceptibles de millora.

 

L'OAC entén que aquesta investigació li ve encomanada per llei, que específicament li atorga funcions d’investigar possibles casos concrets d’ús o destinació irregular de fons públics, i també de conductes oposades a la probitat o contràries als principis d’objectivitat, eficàcia i submissió plena a la llei i al dret.

"En moments d’escassetat dels recursos disponibles i limitació de drets com l’actual provocada per la COVID-19, Antifrau considera una prioritat contribuir a assegurar que la gestió pública, en situació excepcional, respongui a l’interès general i no amagui cap pràctica fraudulenta", assegura un comunicat de la institució que penja del Parlament.

 

 

Comentaris