El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alliberada a Empuriabrava una dona obligada a prostituir-se i el seu nadó de 7 mesos
  • CA

 

La policia espanyola ha alliberat a Empuriabrava (Girona) una dona víctima de tracta d’éssers humans a la qual havien obligat a prostituir-se, així com també a la seva filla de set mesos que vivia reclosa amb ella. La víctima havia estat contractada per una altra dona, ara detinguda, quan estava embarassada com a treballadora de llar però va ser obligada a exercir la prostitució després de donar a llum, per sufragar-se les despeses que li ocasionava el fet acollir-la al domicili. Als tres mesos la jove va començar a patir atacs d’ansietat, per aquest motiu va tornar a treballar com assistenta domèstica i cuidadora de la filla de la dona que l’explotava, treball que exercia sense contracte, sense sou i sotmesa a un gran control personal.

 

La víctima, d’origen centreamericà, va arribar a Espanya l’any 2016 a la recerca d’una vida millor i després de dur a terme treballs esporàdics a la província de Girona es va quedar embarassada. A través d’internet va contactar amb l’ara detinguda, una dona de nacionalitat espanyola i d’origen equatorià, qui li va oferir una ocupació per dur a terme tasques domèstiques al seu domicili, en qualitat d’interna, a canvi de 500 euros mensuals, quantitat que només va percebre el primer mes. Una vegada va donar a llum, la dona la va pressionar perquè exercís la prostitució en un club de La Jonquera (Girona) per guanyar diners amb el qual cobrir el seu manteniment i el del nadó.

 

Davant les reiterades negatives, la va amenaçar amb denunciar a la policia la seva situació administrativa irregular, i li va assegurar que seria deportada i que li treurien la filla, i durant els tres mesos que va ser obligada a prostituir-se, la proxeneta es va quedar amb tots els diners que va guanyar. Les amenaces van seguir quan va deixar d’exercir la prostitució, i no la deixava sortir el carrer excepte en comptades vegades i sota permanents amenaces.

 

La detinguda, imputada per presumptes delictes de tracta d’éssers humans i contra els drets dels treballadors, va ser posada a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa