Una vuitantena de persones es concentren a les portes d'un bloc ocupat de Manresa

Exigeixen a la dona que ha ocupat el pis, que assegura que va pagar per ell, que marxi

Una vuitantena de persones s'han concentrat, aquest divendres a la tarda, a les portes del número 28 del carrer Zamenhof de Manresa per exigir a una dona, que hauria ocupat un immoble, que marxi. La dona, que hi viu amb els seus dos fills petits, assegura que va pagar 2.500 euros per les claus. Diu que no té feina i està sense recursos per traslladar-se a una altra banda. Els veïns, per la seva part, expliquen que se senten "controlats" i tenen por de que al bloc s'hi instal·lin més ocupes. De moment, la propietària dels pisos que hi ha buits, Acciona, ha instal·lat portes antirobatori als que no tenen inquilí. Els veïns han canviat el pany de l'entrada i tallat els subministraments al bloc ocupat.

El col·lectiu Manresa Segura ha convocat la protesta a les portes del bloc de pisos. Fa una setmana, explica la presidenta de la comunitat de veïns, Verónica Serrano, que va ser ocupat un dels pisos de l'àtic. Des de llavors, afirma que se senten "vigilats" i tenen por de noves ocupacions, ja que al bloc, de protecció oficial, hi ha quatre pisos que estan buits. "Per sort hem fet pinya i estem controlant que no hi entri ningú", diu Serrano.

Per la seva part, la dona que ha ocupat el pis assegura que va ser víctima d'una estafa i va pagar 2.500 euros "a unes persones" per les claus. Afirma que no té pràcticament ingressos i que no té cap altre lloc on anar. A més es queixa que els veïns li han canviat el pany del carrer perquè no pugui sortir i tallat els subministraments.

 
 

Comentaris