Vidreres esperona els partidaris de l’abolició dels correbous

Ofensiva dels animalistes al Parlament per prohibir-los i avisen amb una manifestació el 14 de setembre

La fugida d’un toro en el correbou de Vidreres del passat diumenge comença a tenir repercussions. Aquest matí una desena d’entitats animalistes han presentat un pla que és una autèntica ofensiva per assolir l’abolició dels Correbous arreu de Catalunya. En un acte davant del Parlament, han reclamat als partits, Govern, institucions locals i societat civil impulsar no només els canvis legislatius per prohibir-los sinó fins i tot, una consulta ciutadana a les terres de l’Ebre i han avisat d’una manifestació el 14 de setembre a Vidreres si l’alcalde del municipi no els prohibeix.

Aïda Gascon, d'Anima Naturalis, que ha exercit de portaveu ha explicat que el cas de Vidreres s'ha d'aprofitar per debatre al Parlament. De fet, considera que la societat catalana rebutja aquest tipus d'espectacles. Els animalistes defensen començar les accions al Parlament i al territori. "Estem disposats a seure amb tothom, fins i tot amb els taurins,i aportar tota la feina feta fins ara", ha assenyalat. També ha reclamat als polítics "perdre la por" i debatre obertament. 

 

 

A més d'exigir un moviment del Parlament per ampliar la prohibició de les corrides de toro als correbous, sobretot o prioritàriament, amb el bou embolat o lligat. També plantegen una consulta ciutadana, o bé una enquesta, a les Terres de l'Ebre per constatar quin és el suport que veritablement hi ha. En aquest sentit, recorden que hi ha 450 correbous durant l'any a Catalunya i que només quatre localitat les han prohibides: Torroella de Montgrí, Badalona, Roses i Olot.

 

 

Comentaris