VÍDEO | Així s'inunden els carrers de Tossa de Mar a causa del temporal

El Pelegrí és la festa més important que se celebra al municipi

El temporal Gloria ha inundat durant la matinada d'aquest dimarts el passeig marítim de Tossa de Mar, fins el punt que l'aigua ha entrat ben endins dels carrers de la ciutat de la Selva. Tal i com ha pogut saber El Món, aquestes inundacions han provocat que l'Ajuntament del municipi hagi decidit suspendre una de les dues processons que aquest vespre s'han de fer a Tossa dins la festivitat de la llegenda del Pelegrí. També a través d'un comunicat el consistori ha informat que la decisió es pren en previsió que el temporal encara empitjori més. 

El ritual de Sant Sebastià té com a tradició que pel poble circulin dues processons. El consistori ha decidit suspendre la que trancórre per un itinerari més proper al mar. Des de l'Ajuntament s'insisteix que la decisió s'ha pres en veure les inundacions que ha provocat el temporal al municipi, però no pas pel vent i la pluja en sí mateixa. De fet, a primera hora del matí no es plantejaven suspendre una tradició que mai no s'ha cancel·lat almenys en dècades. Es tracta de la festa més important que se celebra al municipi.

Així doncs, el Pelegrí arribarà a la Casa de la Cultura de Tossa al voltant de les 18h d'aquest dimarts acompanyat pel Síndic del Pelegrí i un parell o tres de persones més. Se suspèn l'acte de rebuda del Pelegrí amb les autoritats.

Les inundacions que pateix el municipi des de primera hora del matí no han tingut grans afectacions. Sí que ha inundat els baixos d'alguns carrers propers al mar, però el poble no s'ha quedat sense llum.

 

 

 

 

Comentaris