Vergés es regira contra l’Estat: “Em sap greu que la voluntat sigui la de no respectar”

La consellera de Salut reclama al govern espanyol que tingui en consideració la feina que es fa a Catalunya

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha expressat aquest dimarts el seu disgust amb el Ministeri de Sanitat per la gestió centralitzada de la crisi del coronavirus i malgrat que avui el doctor Fernando Simón ha dit que les autoritats catalanes estan fent una feina “excel·lent”. En la roda de premsa diària sobre la Covid-19, la consellera ha lamentat la manera de fer del govern de l’Estat: “Em sap greu que la voluntat sigui la de no respectar la feina i les decisions que es prenen aquí”.

La consellera ha insistit en què la centralització no és bona per donar resposta a les necessitats perquè el centre de decisió s’allunya d’allà on passen les coses. Vergés ha defensat la proposta de franges horàries per sortir al carrer en una nova tongada, malgrat que tot depèn de què digui el govern de Pedro Sánchez. La consellera ha remarcat que el Govern ha pensat un desescalada metòdica i que el que importen són les dades epidemiològiques.

Més info: La proposta d'horaris per franges del Govern per sortir a passejar o fer esport

Vergés també ha dit que el Govern no té intenció de “causar confusió” però ha subratllat que no fa “viratges d’informació”. La consellera ha remarcat que es vol treballar “de forma rigorosa per donar eines a la ciutadania” i, en aquest sentit, ha dit que donar a conèixer la proposta de franges horàries no és “un calendari” per sortir, sinó per donar les pautes per fer-ho “ordenadament”.

 

Ara bé, Vergés ha dit que de moment el Govern sap tant com els periodistes sobre les decisions del govern espanyol: “No sabem res, sabem el mateix que tots vostès i a l’espera de saber què decideixen”, ha manifestat molesta la consellera.

 

Comentaris