Vergés rebutja entrar en la cursa per veure qui porta més avions de la Xina

“M’és igual si el País Valencià explica els avions, el que volem és el material”, afirma la consellera de Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha mostrat aquest dimarts poc interès en entrar en la cursa propagandística entre comunitats autònomes per veure qui porta més avions amb material sanitari de la Xina. En aquest sentit, Vergés ha dit que a Catalunya han arribat deu avions i que aquesta “no és una dada rellevant” perquè, a parer seu, “sí que ho és que els professionals puguin tenir equips de protecció individual per atendre la gent”.

Vergés ha remarcat que en aquest àmbit s’ha fet un “esforç ingent de tothom”. “M’importa la quantitat de material sanitari i no si arriba un avió més o menys”, ha afegit. “M’importa que tot el necessari ho tingui els sanitaris, m’és igual si el País Valencià explica els avions, el que volem és el material”, ha reiterat.

 

La consellera ha detallat que s’han rebut 27 milions de productes sanitaris, que s’afegeixen als rebuts del Ministeri de Sanitat. Més del 65%de les compres són “especials nostres i extraordinàries”. També s’hi ha de sumar la compra habitual dels centres que s’han proveït en quantitats menors.

L’adquisició de material s’ha multiplicat per més de deu per setmana perquè abans de la crisi el consum era de 550.000 unitats.

 

Comentaris