Vergés diu que Oriol Mitjà “suma”, però que el responsable de Salut Pública és Joan Guix

La consellera de Salut manifesta que per lluitar contra el coronavirus cal comptar amb els millors experts

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que Joan Guix és “la persona responsable de Salut Pública dins del Departament de Salut de tot el Govern de la Generalitat” i que, en conseqüència, “és la nostra persona de referència en les mesures de desescalament que hem informat també al Ministeri de Sanitat amb qui demanem coordinar-nos”.

D’aquesta manera Vergés responia a preguntes dels periodistes sobre si la designació d’Oriol Mitjà per part de QuimTorra per fer un informe de desconfinament suposava un a retirada de confiança a Guix. Vergés ha dit al respecte que “tenim molt clars els àmbits de decisió, tècnics, de responsabilitat i d’expertesa del nostre país, tothom suma en això, per poder construir la millor estratègia”.

 

Vergés ha insistit en què “ningú coneix del cert com és el comportament virus, tot és un repte i una novetat i ens hem d’agafar al coneixement dels màxims experts i de qui té la responsabilitat en el  Departament de Salut i la Generalitat”.

La figura de Mitjà va ser criticada ahir pels Comuns a la comissió de control de Salut del Parlament. Els Comuns van advertir que independentment del que decideixi Mitjà, Salut ha de seguir els protocols que tinguin consens entre els experts.

 

Comentaris