"Venem més alcohol amb el confinament que per Nadal"

Els supermercats asseguren que la venda de vi, cervesa i espirituosos s’ha animat amb la gent a casa

Mare meva, si en venem d’alcohol i vi… buf, mai havia vist vendre’n tant”. Així explicava en conversa amb el Món una de les encarregades de torn d’un supermercat de proximitat Rojas, molt implantat a la Catalunya Central. Una opinió que també coincideix entre els treballadors de diferents súpers i hipermercats. El confinament ordenat per la pandèmia del coronavirus ha disparat la venda d’alcohol en els seus diferents formats i tipologies.

 

“Surt molt, molt, la gent deu tenir molta set a casa”, ironitza una de les caixeres més veteranes d’un Bonpreu ubicat a peu de la C55 en una població de 10.000 habitants. “Cervesa i vi són els reis tot i que whisky i ginebra estan en llocs de champions”, assegura amb una comparativa precisa i entenedora. Només cal esperar una estona a la zona de caixes per constatar que el confinament anima la venda espirituosa.

 

 

“Nosaltres estem venent més alcohol ara que per Nadal”, comenta l’Alba, una de les encarregades dels supermercats Llobet, una cadena també de proximitat. La cervesa, l’alcohol de graduació i sobretot vi són els reis de la companyia del confinament i més amb els bars tancats. De fet, a les lleixes es constata tot i que no amb l’èxit d’arribar-les a buidar com el paper de wàter o la farina, productes on “l’envalum també hi fa molt”. Una situació similar es viu en un Caprabo de Manresa on les dependentes també remarquen com s’ha enfilat la venda de productes amb graus.

 

L’Alí, que regenta un Condis de proximitat obert des de les nou del matí a les onze de la nit, també coincideix en l’increment de la venda d’alcohol. Així ho constata assenyalant les lleixes. “No tinc Ballantines, i mira la cervesa…”, lamenta tot indicant els forats evidents a les postades. L’Alí té una explicació i és que amb “els bars tancats el consum es deriva cap a les cases”. Ja ho diu la dita, "a les penes, punyalades; als disgustos, gots de vi".

 

 

Comentaris