Unió de Pagesos veu "arbitrària" i "un menyspreu" la prohibició de segar

El sindicat agrari convoca protestes als vorals de les carreteres per mostrar la seva "indignació"

Unió de Pagesos considera "arbitrària" i un "menyspreu a la pagesia" la decisió de prohibir la sega per l'elevat risc d'incendi. El sindicat agrari ha lamentat que la mesura no s'hagi "consensuat" amb el sector i ha convocat protestes als vorals de les carreteres per mostrar la seva "indignació". Tot i assegurar que entén "l'excepcionalitat" de la situació per l'onada de calor, Unió de Pagesos defensa que les causes de la majoria d'incendis no tenen a veure amb l'activitat agrària. L'acció de motors i màquines agrícoles "només ha provocat el 4% dels focs forestals" a Catalunya, segons dades de la Generalitat citades per UP, que destaca que un 6,4% són per burilles i un 5,5% per línies elèctriques.

 
 

Comentaris (8)
ton c. Fa 5 mesos
jo, crec, després de parlar amb algú que sap de que va aixó, em diu que un dels problemes son els lloguers de les segadores, i que si no acompleixe4n els díes previstos, aixó els penalitza. Si aixó és cert, caldría que ho dioguessin i així no fariem especulacions barates, tota la gent que ens ho mirem per televisió.
fins la soca Fa 5 mesos
Quan es deixen els bancals sense llaura despres de la cullita, que no recorden el Bages
Ar Fa 5 mesos
Com si fos tan diferent del 4 al 5 o 6%. Mare de déu.
Odm Fa 5 mesos
El que aquest sindicat aconsegueix és només emprenyar, mai he vist que colabori amb el govern sigui del color que sigui, avui per dos dies no poder segar no pot ser de cap manera un problema, el problema real és el sindicat per irresponsable, sembla que parli ERC, sempre al revés tot!!!
Ramonet Fa 5 mesos
Quan cobren indemnització de les elèctriques per foc forestal, perquè no les donen a la Generalitat per fer front les despeses dels focs (majoritaris) que provoquen, per exemple; a la Segarra, cada any a la sega? Si han d'estar subvencionat per tot amb diner públic, perquè no paguen el que costa la campanya forestal a Catalunya per mantenir els boscos fets una merda? Si hi ha gent i bombers que perden la vida per quatre putos pins, perquè no ajuden a les families d'aquestes herois? En fi,
lomik Fa 5 mesos
Als que no esteu d'acord amb els pagesos, perquè no aneu a fer tallafocs? camp segat = tallafocs, camp per segar = combustible.
Joan Gibert Fa 5 mesos
Trobo que la reacció de la Unió de Pagesos és, com a mínim, desafortunada i insolidària. La prohibició de sega durant 48 hores, en un context d'emergència per foc i de pic de calor, sembla proporcional i raonable. El que no és raonable en aquestes situacions d'emergència és fer rebequeries.
Traca Fa 5 mesos
Tractoria ha hablado!