Torra: "Casaldàliga, tota una vida de lluita per la causa del món indígena"

El president de la Generalitat destaca la vida del bisbe català com a "plena, compromesa i solidària"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat el condol aquest dissabte per la mort del bisbe català Pere Casaldàliga als 92 anys. El cap del Govern ha reconegut la vida de Casaldàliga com "una lluita per la causa del món indígena" treballant per la església "dels més pobres". "La pau com a fruit de la injustícia, l'alliberament de les persones i els pobles oprimits", ha apuntat Torra. A través d'una publicació a Twitter, Torra ha recordat la vida del bisbe català com a "plena, compromesa i solidària". "Una vida de fe. Gràcies, bisbe Casaldàliga!', ha expressat.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, també ha lamentat la mort del bisbe i li ha agraït que hagi dedicat la vida "a la llibertat dels més oprimits". "Molts ateus, si d'una església hem de ser, seria de la de Pere Casaldàliga", ha escrit a Twitter, on ha aprofitat per afegir una cita del bisbe: "Jo moriré dempeus igual que els arbres".

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha expressat la seva "immensa gratitud" per "tot el que ens va donar", mentre que el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, també ha posat en valor la seva vida "dedicada als més vulnerables".

El president del Parlament, Roger Torrent, ha lloat la seva vida "d'esforç i lluita" per ajudar "els que més ho necessitaven" i ha lamentat que ha mort "un gran home". Per la seva banda, la CUP ha remarcat el llegat de reflexions de Casaldàliga "davant el capitalisme i la injustícia", i Òmnium Cultural també n'ha volgut destacar la seva defensa dels més desafavorits davant dels poderosos.

 
 

Comentaris