Tensió a Pallejà entre veïns i una família que ha ocupat un habitatge

La segona nit de protestes davant la casa ha finalitzat amb un detingut i diversos identificats

Unes 200 persones es van concentrar aquest dimarts als volts de les set del vespre per tercer dia consecutiu davant una casa ocupada il·legalment al carrer Barcelona de Pallejà (Baix Llobregat) a finals de la setmana passada. Segons han informat fonts municipals, un cop finalitzada la concentració, una cinquantena de persones es van desplaçar a l'A-2 per tallar-la durant un quart d'hora. Aquí, els Mossos van detenir un dels manifestants per llençar pedres i ous i tres més van ser denunciats administrativament. En declaracions a l'ACN, l'alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, ha demanat als veïns "calma, seny i que deixin actuar a la justícia" tot i "entendre la seva indignació".

L'alcaldessa del municipi, Ascensión Ratia, explica que van tenir coneixement de l'ocupació divendres passat i que el primer que van fer va ser posar-se en contacte amb la propietat, un fons inversor que estava a punt de vendre-la a una parella del municipi, perquè presentessin una denúncia, cosa que van fer immediatament.

Dos dies més tard, un grup de veïns van organitzar una concentració de protesta davant l'habitatge. Durant l'acte, la parella que estava en procés d'adquirir l'habitatge, que ja havia donat una paga i senyal, i altres concentrats, van entrar per la força a l'habitatge per fer fora els ocupes que, al seu torn, es van enfrontar i van amenaçar els manifestants. Un cop van arribar a lloc els Mossos d'Esquadra i davant la impossibilitat de desallotjar els ocupants perquè ja havien pernoctat a la casa i no disposaven d'ordre judicial, els agents, davant la indignació dels veïns, els van custodiar de nou a l'interior de l'habitatge. És aquí on el to de la protesta es va elevar obligant els Mossos a detenir dues persones i identificar-ne cinc més.

A partir d'aquí les concentracions de protesta davant l'habitatge han estat diàries. Dilluns s'hi van aplegar un centenar de veïns -a tres se'ls va denunciar per desordres públics- i aquest dimarts uns 200. Segons fons veïnals, la intenció es mantenir les protestes tots els dies a les set de la tarda fins que els ocupes marxin de l'habitatge.

Ascensión Ratia, "tot i entendre la indignació" dels veïns, els ha demanat calma i que deixin actuar a la justícia. "Entenc que la gent estigui enfadada, però la llei és la llei i no la podem trepitjar", ha assenyalat. Aquí, ha recordat que el consistori no té competències per actuar i que en la mesura de les seves possibilitats està fent tot el possible "per agilitzar al màxim" el procés de desallotjament.

 
 

Comentaris