El Suprem considera improcedent acomiadar una treballadora que va firmar 424 contractes en 8 anys

La magistratura considera que la via de la interinitat per cobrir vacances no és vàlid

Patacada del Tribunal Suprem a la precarització. La Sala Social de la més alta magistratura considera “improcedent” l’acomiadament d’una treballadora que en vuit anys va signar 242 contractes d’interinitat per substitució. L’afectada, netejadora a l’Hospital Clínic de Barcelona, per cobrir vacances, descansos i permisos d’altres treballadors de ‘empresa.

 

El Suprem condemna a l’empresa a la seva readmissió, o el pagament de 11.088 euros d’indemnització. La magistratura social considera que la causa consignada en el contracte no era vàlida, ni haurien pogut validar altres tipologies contractuals temporals com l’eventual. El jutjat Social número 11 de Barcelona va desestimar la demanda de la treballadora perquè els considera “degudament justificat”.

 

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també va considerar ajustats a dret els contractes. Però el Suprem no ho ha vist tant clar. Entén que els contractes signats entre desembre de 2007 fins el maig de 2015 no tenien causa contractual. En tot cas, la causa era fraudulenta.

 

La Sala és molt crítica amb l’ús abusiu dels contractes temporals. En aquest sentit, afegeix que no es pot oblidar que a l’ordenament jurídic "el contracte indefinit constitueix la regla general de la qual s'aparten els supòsits taxats i específicament dissenyats pel legislador, caracteritzats tots ells per la nota de causalitat". En aquest punt, segons la sentència, "el contracte d'interinitat obeeix a la circumstància extraordinària en què pugui incórrer la plantilla de l'empresa al no concórrer una causa de suspensió de l'contracte. Res d'extraordinari resulta el goig dels períodes de descans i vacances, als que tenen dret tots els treballadors de l'empresa ".

 

Comentaris