Simón assegura que “l’evolució continua sent favorable” tot i el repunt de morts

El doctor diu que les dades preliminars de l’estudi de seroprevalença “no ens sorprenen”

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat aquest dijous que “l’evolució continua sent favorable”, en referència a la corba de transmissió del coronavirus a l’Estat espanyol, tot i el repunt de la mortalitat que s’ha registrat avui. En una roda de premsa telemàtica des del Palau de la Moncloa, el doctor ha afirmat que “els morts d’avui no es poden relacionar amb els canvis de fase” que s’han produit aquests darrers dies perquè des que una persona sent símptomes fins que malauradament acaba morint passen “entre 7 i 11 dies”, aproximadament.

Per altra banda, Simón també ha dit que les dades preliminars de l’estudi de seroprevalença que es van fer públiques aquest dimecres “no ens sorprenen” i que concorden amb les hipòtesis que els professionals de la sanitat que estan fent un seguiment de la pandèmia ja calculaven.

 

En aquest sentit, ha donat a entendre que aquestes dades no han de fer canviar l’estratègia de l’Estat espanyol i les autonomies per eradicar la pandèmia, ja que “les mesures que s’han anat prenent són les correctes”.

 

Comentaris