Simón: “Arribar al pic ja no és el nostre cavall de batalla”

El Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus espanyol demana no fer comparacions amb la situació a Itàlia

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha tornat a insistir aquest dimecres que la prioritat del Ministeri de Sanitat i del govern espanyol és ara mateix rebaixar la pressió de les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals. “Arribar al pic ja no és el nostre cavall de batalla”, ha afirmat. De fet, ja fa uns dies que el doctor va dir que calculen que l’Estat espanyol ja ha arribat al pic de transmissió però que les dades que cada dia notifica el Ministeri reflecteixen infeccions que es van produir uns deu dies abans.

Per altra banda, la cap de l’Àrea del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha demanat no fer comparacions entre la situació del coronavirus a l’Estat espanyol i a Itàlia. Ha argumentat que la crisi epidèmica va començar abans a Itàlia, i que allà la mortalitat és més elevada que a Espanya. Sierra ha fet aquestes declaracions després de ser preguntada pel fet que Espanya presenta xifres majors en quant a ciutadans donats d’alta dels hospitals.

 

Simón ha tornat a fer aquestes declaracions des de casa seva, ja que fa dos dies va donar positiu en coronavirus després d’haver notat símptomes. De fet, ja són tres els responsables tècnics que han donat positiu en COVID-19. A més d’ell hi ha el tinent general i director operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, i el comissari principal i director operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González.

 

Comentaris