Sierra: “Seria massa atrevit dir quant durarà la desescalada del confinament”

La cap de l’Àrea del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries insisteix que el repunt de morts es deu a l’ajust de dades que es fa durant el cap de setmana

La cap de l’Àrea del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha assegurat aquest diumenge que “seria massa atrevit dir quant durarà la desescalada del confinament” ja que les decisions que s’hauran de prendre en aquell moment es prendran en funció de com avança l’epidèmia a l’Estat. Així ha respost una pregunta dels periodistes sobre quants mesos es pot allargar aquest aixecament del confinament de manera invertida en com es va aplicar.

Per altra banda, Sierra ha justificat el lleuger repunt de mortalitat d’aquest dilluns en l’ajust de dades que es fa durant el cap de setmana. En aquest sentit, ha dit sempre que una estabilització o fins i tot descens pateix oscil·lacions, i que aquestes són freqüents “sobretot després d’un cap de setmana”. De totes maneres, ha dit que “el descens” se segueix veient.

 

Sierra també ha volgut celebrar que, segons ha explicat, des de les Comunitats Àutonomes s’està informant al Ministeri de Sanitat que els hospitals de l’Estat ja comencen a notar una rebaixa en la pressió hospitalària. Això vol dir que hi ha menys ingressos a l’hospital i a les Unitats de Cures Intensives (UCI).

 

Comentaris