Semaf convoca set dies d'aturades parcials a Ferrocarrils

Les protestes seran del 13 al 17 de maig i els dilluns 20 i 27

L'estació de Ferrocarrils a Sant Cugat

El sindicat de maquinistes Semaf ha anunciat la convocatòria de set dies d'aturades parcials de dues hores durant aquest mes de maig a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per denunciar la "falta de voluntat en arribar a acords" per part dels responsables de la companyia en la millora de les condicions de treball. Concretament, les aturades seran del 13 al 17 de maig, i els dilluns 20 i 27 del mateix mes i afectarà el personal de conducció de les línies metropolitanes.

 

Les franges afectades seran d'una a tres de la matinada, de set a nou del matí i de cinc de la tarda set del vespre. Els maquinistes reclamen millores en matèria en formació i salut laboral, entre d'altres. "Aquesta convocatòria és l'únic camí que la direcció de l'empresa ha volgut seguir donada la impossibilitat d'arribar a un acord", lamenta el sindicat Semaf en un comunicat.

 

Sense "cap raó objectiva"

De la seva banda, des de la direcció de FGC indiquen que, al seu parer, la convocatòria de vaga "no està suportada per cap raó objectiva". En tot cas, subratllen que respecten "sempre" el dret del sindicat a plantejar-la i indiquen que actuaran en funció del que requereixi la gestió de la convocatòria de vaga.

 

La direcció d'FGC està pendent dels serveis mínims que dicti el Departament de Treball, després de la reunió a la qual l'empresa ha estat convocada la setmana vinent. Finalment, els responsables de Ferrocarrils de la Generalitat també indiquen que Semaf és un sindicat minoritari a la companyia, atès que, subratlla, té 2 representants dels 23 del comitè d'empresa.

 

Comentaris