Segona víctima mortal per coronavirus a Itàlia

És una dona de Llombardia, segons informa l'agència italiana ANSA

Itàlia ja té dos morts per coronavirus. La primera víctima mortal va ser un home de 78 anys, amb patologies prèvies, que va morir a la regió del Vèneto. Aquest dissabte al matí ha mort la segona víctima, una dona de la regió de Llombardia, segons informa l'agència de notícies italiana, ANSA, que cita fonts mèdiques. En total, en aquest país europeu ja hi ha una trentena d'afectats pel virus, que es va originar inicialment a la ciutat xinesa de Wuhan. Les autoritats italianes han pres mesures dràstics per contenir el contagi, i han restringit els moviments de població en una desena de poblacions, han suspès l'escola i les activitats públiques. Les mesures afecten unes 50.000 persones.

D'altra banda, les autoritats italianes també han explicat d'afectacions al servei de tren a Llombardia, que en les línies direcció a Milà no pararà als municipis de Codogno, Maleo i Casalpusterlengo.

Els municipis afectats per les restriccions de moviment decretades per les autoritats italianes són Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo i San Fiorano.

Entre les mesures decretades, hi ha la suspensió de tots els actes públics, incloses les cerimònies religioses, la suspensió de totes les activitats comercials a excepció de les que són serveis essencials, la cancel·lació de l'activitat laboral en tots els negocis excepte els essencials o els que es poden fer per teletreball o la prohibició als ciutadans residents en els municipis afectats de participar en activitats lúdiques o esportives, independentment del lloc on es facin. Les escoles estaran tancades en tots els seus nivells als municipis afectats i no hi haurà transport públic.
Pel que fa als treballadors de serveis essencials, les autoritats obliguen a una revisió sanitària diària per detectar possibles símptomes de COVID19.

 
 

Comentaris